Вход     Регистрация
Запишете се за нашия бюлетин


Остеодензитометрия - изследване на костната плътност с 3D компютърна томография, само за 50,00 лв от Медицински център ПРО-ВИТА!

50.00 лв.Офертата е изтекла


Цена Отстъпка Спестявате
60 лв. 17% 10 лв.

Офертата е изтекла

2 пъти е закупен

Офертата може да бъде закупена максимум 50 пъти
Все още няма добавени оферти


Здрав дух в здраво тяло! Всички знаем тази поговорка и знаем колко трудно се постига идеално здраве в днешно време! Една от основните причини за това е ненавременното вслушване в сигналите за опасност, които тялото ни изпраща. Медицински център ПРО-ВИТА има нова уникална оферта за теб - Остеодензитометрия (изследване на костната плътност) с 3D-компютърна томография, само за 50,00 лв! Довери се на качествено и професионално обслужване и се вслушай в гласа на тялото ти, за едно по-спокойно ежедневие!

Офертата включва:
  • Остеодензитометрия с3D-компютърен Siemеns, модел  SOMATOM Emotion 6, мултислайс - с перфектно качество на образите 
  • Включване в регистъра за безплатни скринингови проучвания и профилактични прегледи в областта на ендокринологията, ревматологията, кардиологията и онкологията 
За Остеопорозата:

Остеопорозата е метаболитно заболяване, при което костите изтъняват,  губят плътността си, стават лесно чупливи. Остеопорозата засяга предимно жените, особено тези с крехка скелетна структура. Остеопорозата е наречена „тиха епидемия”, защото не е съпроводена с болки и може да остане незабелязана в продължение на години,  обявена е за третото по значимост социално заболяване в света. Докато сме млади, трябва да натрупаме достатъчно костно вещество, за да има резерв, който да се губи по-късно. След изгубването на костна тъкан може да се направи твърде малко, затова трябва да се вземат мерки навреме - трябва да се следи количеството костно вещество. Остеопорозата може да се предотврати! А появи ли се – трябва моментално да бъде стопирана – това става с промяна в начина на живот и с медикаментозно лечение под наблюдението на специалист – най-добре специалист ендокринолог. 

За 3D-компютърната томография:

3D-компютърният томограф, с който разполага клиника ПРО-ВИТА, не само диагностицира невероятно точно наличието и стадия на остеопорозата. Но и предоставя информация, необходима за оценка на риска от остеопороза в ранните стадии – тогава, когато загубата на костно вещество може да бъде спряна и дори да претърпи обратно развитие. Прецизността на техниката е изключителна – QCT е 2-3 пъти по-чувствителен метод за отчитане намаляването на костната минерална плътност в сравнение с DEXA. Освен това апаратът в ПРО-ВИТА е единственият, който разполага със специален софтуер, който сравнява в детайли загубата на костно вещество във времето. Независимо че има и други техники за оценка на остеопорозата, високочувствителната 3D-компютърна томография е единствената по рода си 3D-техника, която може да осъществи най-точно и реално измерването на костната плътност, като разграничи външната кортикална кост от вътрешно разположената трабекуларна кост. Тъй като трабекуларната кост е метаболитно по-активната част на костта и именно оттам започва костната загуба, тя е по-чувствителен индикатор за бъдещ фрактурен риск.

За доц. Владимир Христов

Доц. Христов е медицински управител на клиника ПРО-ВИТА, специализирал е в Мюнхен – Германия, Копенхаген – Дания, Лугано–  Швейцария, Перуджа – Италия, клиниката Mейo – САЩ и други. Дългогодишен Завеждащ Клиника по ендокринология УМБАЛ “Александровска”, национален консултант по ендокринология. Ръководител на българския екип на редица международни проучвания в областта на захарния диабет – DE-PLAN, EURODIAB ACE, IMAGE и други. Член на ръководството на Българското ендокринологично дружество, директор на Института по метаболитен синдром, член на Американската диабетна асоциация. Автор на 5 учебника и над 150 научни статии в български и чуждестранни медицински списания. Носител на наградата “Проф. К. Чилов” – за висок професионализъм, етика и значителен принос в развитието на българската ендокринология. 

Медицински център ПРО-ВИТА се намира в близост до НБУ! До него може да стигнете със: 
  • Автобусна линия 73 - от Хладилника
  • Маршрутна линия 27 - от Студ. град
  • Маршрутна линия 29 - от Младост
  • Маршрутна линия 48 - от Дружба

Информация за Медицински център ПРО-ВИТА

Медицински център ПРО-ВИТА е единственият център в България, който събира на едно място най-модерните апарати за образна диагностика на Siemеns: ядрено-магнитен резонанс, скенер, рентген, мамограф, ехограф. Освен модерната апаратура, отговарящи на най-високите световни стандарти, в центъра ще Ви посрещнат висококвалифицирани специалисти - лекари и лаборанти с дългогодишен опит в медицината. ПРО-ВИТА работи с НЗОК и всички други здравноосигурителни фондове. Атмосферата в центъра е ведра и уютна, а към Вас ще се подходи с внимание и разбиране. В Медицински център ПРО-ВИТА може да разчитате на професионално обслужване и персонално отношение! Доверете се на качеството!